Thursday, 11 February 2016

CINTAHATI



KEBAHAGIAN KU <3


Assalammualaikum , Ini lah Jantung Hati aku, Jiwa , Dan Segalanye.. IKRAM AFFENDY BIN HURI , ini lah Kawan aku , Musuh aku , Cinta aku , dan kebahagian aku. Adakalanye dia buat aku rasa BENCI kat dia , dalam masa yang sama dia buat aku rasa RINDU dia, buat aku SEDIH, buat aku rasa GEMBIRA . Biasalah dalam setiap hubungan bukan nye sentiasa INDAH, ada pasang surut yang buat hubungan makin kuat . Dugaan yang datang aku cuba untuk rintangi sekuat hati , even sometimes rasa nak give up tapi nasib lah rasa sayanggg ni kuatttt sangat. -2016- pejam celik pejam celik sudah 4 Tahun aku dengan dia. Ini adalah hubungan yg paling lama aku pernah bersama . Dan bukan calang-calang cara kami hidup bersama . Dia orang pertama yang ajar aku segalanye ,cara menghargai orang ,cara hidup senang susah sama-sama, dengan dia dia membuat aku menjadi perempuan sebenar dengan memasak,mengemas,menguruskan yg perlu. Rancangan untuk khawin? ADA... tapi , sekarang hidup ekonomi tinggi . Aku rela tunggu dia kumpul yg perlu dulu. Lagi2 dia dah nak masuk polis boleh lah lepastu komitmen terjamin . Aku pun dgn tak stabil lagi . Memang orang dulu-dulu pun cakap "jgn tunggu lama-lama nanti di ambil orang " tapi aku percaya Kalau dah Jodoh Tak Kemana so aku redha ketentuan Tuhan kelak. dan aku juga berdoa supaya kau yang menjadi Jodohku. amin' Bak pepatah "Khawin Dengan Orang Yang Kita Cinta Adalah Satu Impian " 
#TASHAYUSOP 

Wednesday, 3 February 2016







ASSALAMMUALAIKUM


 Dah lama saya tak update blog ni , dah naik berhabuk dah hukhuk . Blog ni untuk buat luahan hati je , Btw nama saya Nawal Natasha Binti Md Yusop. 2016 ni baru mencapai 21 tahun. Dan anak bongsu dari 3 beradik. hmmm, sebenarnye harini aku terasa pelik sangat hati ni tetiba rasa lain. Ntah sebab apa, Erm ,aku masih belum ada kerja tetap lagi, hanya buat bisnes online dan masih lagi mengharapkan tanggungan ibubapa. Tapi dalam masa yang sama aku dudk di luar , bukan dgn family . Aku juga ada someone yang sangat aku sayang. sudah 4 tahun kami bersama , macam2 dugaan yg aku lalui dan bersabar. Aku di luar pun duduk dengan mak si dia . Macam2 aku belajar , dari aku ni yang langsung tak tahu buat kerja rumah n masak duduk je sana terus pandai buat semua -.- haha first time aku di rumah dia ibu si dia minta aku tolong "SIANG SAYUR"
haaa , serius la time tu aku blur gila then bila aku tnya rupanye siang sayur tu 'potong sayur'. haha serius ayat "BAKU" dan byk lagila yg pernah terjadi :D . tapi alhadullilah byk juga yang aku belajar jadi ANAK DARA betul hihi. Okay lah apa2 pun semuayang terjadi mesti ada baiknye. #TASHAYUSOP